Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha Slovensko by SITA - 12. mája 2021 Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook Save12.5.2021 (Webnoviny.sk) – Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele. Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci. Polentová placka s jarným šalátom a burratou Ingrediencie (na 4 porcie): Placka polenta (kukuričná kaša) 180 ml mlieka 180 ml smotany na varenie 1 vetvička rozmarínu 1 vetvička tymiánu 1 strúčik cesnaku 100 g instantnej polenty (kukuričnej kaše) 30 g parmezánu 2 lyžice olivového oleja soľ a čerstvo mleté čierne korenie Šalát 100 g zelených fazuliek 4 reďkovky 100 g hrášku 3 lyžice olivového oleja 1 ½ lyžice bieleho vínneho octu 2 burraty (á 160 g) 1 lyžica extra panenského olivového oleja 10 lístkov mäty soľ a čerstvo mleté čierne korenie Postup: Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu. V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty. V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme. Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty. Bezmliečna panna cotta Ingrediencie (na 4 porcie): 600 ml sójového mlieka 3 lyžice medu 1 vanilka 2 cm citrónovej trávy štipka soli 5 plátkov želatíny 1 mango, nakrájané na kocky 2 lyžice limetkovej šťavy 1 lyžička vody malá miska malín Postup: Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín. Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami. Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame. Celú reláciu si môžete pozrieť tu. Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19. Informačný servis Viac k témam: PR, recept, varenieZdroj: Webnoviny.sk – Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha © SITA Všetky práva vyhradené. Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook Save