Site icon TvojTrebišov.sk

Popradská nemocnica získala ďalšie monitory dychu, po prepustení si ich matky môžu požičať domov

POPRAD 7. decembra (WebNoviny.sk) – Novorodenecké oddelenie a jednotka resuscitačnej starostlivosti o novorodenca Nemocnice v Poprade dostalo do daru od Nadácie Križovatka desať monitorov dychu v celkovej hodnote 990 eur.


Ako informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda, nadácia spolupracuje s popradskou nemocnicou už od roku 2010, keď jej darovala monitory dychu Babysense prvýkrát. Novorodenecké oddelenie vychádza v ústrety mamičkám aj po prepustení z nemocnice a požičiava im monitory dychu domov.


Tento projekt nemocnica podporuje úspešne už niekoľko rokov. V projekte Mamička dýcham získalo novorodenecké oddelenie, Nemocnica Poprad a. s., do dnešného dňa celkovo 39 monitorov dychu. Prístroj účinne a spoľahlivo kontroluje dýchanie dieťaťa a varuje rodiča v prípade jeho ohrozenia.

Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorá vznikla v roku 2008 s cieľom pomáhať deťom ohrozeným syndrómom náhleho úmrtia dojčiat SIDS. Nadácia sa snaží vybaviť monitormi dychu všetky pôrodnícke oddelenia v nemocniciach a jednotky intenzívnej starostlivosti na celom území Slovenskej republiky.

Viac k témam: monitor dychu, Nadácia Križovatka, Nemocnica Poprad, novorodenec
Zdroj: Webnoviny.sk – Popradská nemocnica získala ďalšie monitory dychu, po prepustení si ich matky môžu požičať domov © SITA Všetky práva vyhradené.


Exit mobile version