Site icon TvojTrebišov.sk

Bývalý šéf Nissanu je opäť vo väzbe, údajne mal použiť časť firemných peňazí na súkromné účely

BRATISLAVA 4. apríla (WebNoviny.sk) – Bývalý generálny riaditeľ japonskej automobilky Nissan Carlos Ghosn je opäť vo väzbe. Najnovšie čelí obvineniu, že z účtov firmy previedol na distribútora áut v arabskom Ománe 5 mil. USD a časť týchto peňazí použil na súkromné účely.


Oživil automobilku Nissan

Vo štvrtok to potvrdila prokuratúra v Tokiu. Správa o zatknutí prichádza ani nie mesiac po tom, čo Ghosna prepustili na kauciu z väzby, kde sa nachádzal v rámci vyšetrovania iných finančných pochybení.


Najnovšiemu obvineniu predchádzalo interné vyšetrovanie, pri ktorom Nissan spolupracoval s francúzskou partnerskou automobilkou Renault.

Ghosn je oceňovaný za to, že v uplynulých dvoch desaťročiach pomohol naplánovať pozoruhodný obrat automobilky Nissan a oživil túto japonskú firmu, ktorá bola na pokraji bankrotu.

Dve firmy viedol súbežne

Ghosn bol generálnym riaditeľom Nissanu v rokoch 2001 až 2017, pričom v roku 2005 sa stal generálnym riaditeľom Renaultu a obe firmy viedol súbežne.

V roku 2016 sa stal predsedom správnej rady spoločnosti Mitsubishi Motors. V Japonsku ho pôvodne zadržali vlani v novembri po obvineniach z podhodnocovania osobných príjmov a využívania firemných peňazí na vlastné účely.

Viac k témam: Mitsubishi Motors, Nissan
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý šéf Nissanu je opäť vo väzbe, údajne mal použiť časť firemných peňazí na súkromné účely © SITA Všetky práva vyhradené.


Exit mobile version