Site icon TvojTrebišov.sk

Serena hladko postúpila do 3. kola Australian Open, jej sestra Venus uštedrila súperke aj „kanára“

MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) – Americké sestry Serena a Venus Williamsové postúpili do 3. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open v Melbourne (14. – 27. januára, tvrdý povrch, celková dotácia 62,5 miliónov AUD).


Tridsaťosemročná Venus zdolala vo štvrtkovom zápase 2. kola Alizé Cornetovú z Francúzska v troch setoch 6:3, 4:6, 6:0. O rok mladšia Serena predviedla v 2. kole ďalší suverénny výkon, keď vyprevadila z kurtu Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 6:2, 6:2.


V treťom kole čaká na Serenu iba 18-ročná Ukrajinka Dajana Jastremská, ktorá sa vlani v októbri dočkala svojho premiérového titulu na turnaji WTA v Hongkongu.

Serena má pred sebou rekordnú métu

Dvadsaťtrinásobná grandslamová víťazka Serena Williamsová sa do Melbourne vrátila po ročnej pauze zapríčinenej materskými povinnosťami.

Pri svojom štarte v roku 2017 získala svoj zatiaľ posledný grandslamový titul, aj keď už v tom čase bola v ôsmom týždni tehotenstva. Pred tohtoročným štartom v Melbourne sa predstavila na Hopmanovom pohári v Perthe, kde dokázala uspieť vo všetkých troch dvojhrách.

Serena Williamsová má pred sebou v Melbourne ďalšiu rekordnú métu. V prípade zisku 24. grandslamového titulu sa vyrovná na vrchole poradia v počte singlových triumfov na turnajoch veľkej štvorky legendárnej Austrálčanke Margaret Courtovej.

Vlani túto príležitosť nevyužila vo dvoch prípadoch, keď neuspela vo finále Wimbledonu a US Open. Tento rok môže zvýšiť počet singlových trofejí z Melbourne na osem.

Venus už v Melbourne hrala dvakrát finále

Venus Williamsová je miestnou finalistkou z rokov 2003 a 2017. Pred dvomi rokmi ju vo finále zdolala práve Serena po výsledku 6:4, 6:4. Rovnako pred šestnástimi rokmi v záverečnom súboji bola nad jej sily jej mladšia sestra (6:7 /4/, 6:3, 4:6).

V tohtoročnom 1. kole ju potrápila Rumunka Mihaela Buzarnescová (6:7 (3), 7:6 (3), 6:2) a tri sety potrebovala aj v súboji s Cornetovou. “Úvodné dva sety boli náročné. Mala som pocit, že v druhom sete kontrolujem priebeh výmen, ale v dôležitých momentoch som zaostávala. V záverečnom dejstve som sa snažila robiť to isté s tým rozdielom, že nesiem zlyhať v kľúčových momentoch,” uviedla Venus po stretnutí, cituje ju portál wtatennis.com.

Venus Williamsová je po devätnásty raz v hlavnej súťaži v Melbourne a v súboji o postup do osemfinále ju čaká nasadená jednotka Rumunka Simona Halepová. Proti aktuálnej líderke rebríčka WTA má vo vzájomných zápasoch pozitívnu bilanciu (3:2).

Australian Open – dvojhra žien – 2. kolo

Serena Williamsová (USA-16) – Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2

Venus Williamsová (USA) – Alizé Cornetová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:0

Viac k témam: Australian Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Serena hladko postúpila do 3. kola Australian Open, jej sestra Venus uštedrila súperke aj „kanára“ © SITA Všetky práva vyhradené.


Exit mobile version