Site icon TvojTrebišov.sk

PROBLÉM S DAŽĎOVOU VODOU PRED GARÁŽAMI NA KOMENSKÉHO ULICI

Realitou nie tak dávnych daždivých dní v našom meste sú mláky vytvárajúce sa na chodníkoch, ale i parkoviskách a verejných priestranstvách. Svoje o tom vedia majitelia garáži na ulici Komenského (oproti OC Kaufland) a rovnako majitelia tu sídliaceho autocentra.


 

Problém, pre vodu sa nemôžu dostať do vlastnej garáže


Zo strany nespokojných vlastníkov garáži v inkriminovanej časti ulice Komenského sa k nám dostal podnet vyjadrujúci nespokojnosť zo stavom povrchu pred ich garážami. Ten je podľa ich vlastných slov hlavne v čase dažďa neustále pod vodou. Hromadiaca sa dažďová voda pred ich garážami jednoducho stojí a kvôli nefunkčnému odtokovému kanálu neodteká preč. Takisto príjazdová cesta ku garážam je v dezolátnom stave. Nachádzajú sa na nej veľké výtlky, v ktorých je takisto špinavá voda. Kvôli stojacej dažďovej vode sa majitelia garáží do nich nemôžu dostať a keď výdatnejšie prší, musia parkovať vonku.

 

O vyjadrenie sa k danej problematike sme požiadali aj vedenie tu sídliaceho autocentra. Vedenie slová nespokojných majiteľov garáží potvrdilo a pridalo sa na ich stranu. Neodtekajúca voda podľa ich slov spôsobuje značné znečistenie priestranstva, priestoru parkoviska a priľahlého okolia.

Autocentrum sa snaží stojacu vodu odčerpávať čerpadlom na vlastné náklady, to je niekedy v prevádzke aj celý deň. Vrásky na tvárach vedenia robí aj prístupová cesta, značne v dezolátnom stave. Po nedostatočnom uprataní priestorov po výmene tepelného potrubia sa k tomu pridáva aj blato roznášajúce sa po okolí, ktoré len dotvára už aj tak dosť pošramotený ráz prostredia.

Ďalším strašiakom je stĺp verejného osvetlenia nezmyselne umiestnený pred garážami, čím znemožňuje riadny vstup do jedného z garáží a ako tvrdí vedenie autocentra, už neraz došlo ku kolízii medzi stĺpom a zákazníkmi. „Nepomohlo ani označenie stĺpu výstražnou lepiacou páskou vykonané takisto na vlastné náklady“, dodáva vedenie.

Aké stanovisko zaujme mesto?

O vyjadrenie sme požiadali aj mesto Trebišov. Z kancelárie primátora sme boli informovaní o tom, že mesto preverí nami uvádzaný stav a pokúsi sa o nápravu. Podľa slov vedenia a majiteľov garáži sa po našom podnete začali zamestnanci mesta o danú oblasť zaujímať a navštevujú ju takmer každý deň.

Uvidíme kedy a či sa dočkáme predmetných a žiadúcich zmien.


Foto: Daniel Fekete


Exit mobile version