Site icon TvojTrebišov.sk

V PENZIÓNE PRECEDENS SA CHYSTAJÚ KAČACIE A HUSACIE HODY. PRÍĎ SI POCHUTNAŤ!

Aktuálne obdobie hodov sa nám automaticky spája s vôňou pečenej kačaciny a husaciny. Povestné prípravou tohto druhu hydiny sú najmä mestečká a dediny Malých Karpát na južnom Slovensku. Ani my však nemusíme zúfať.


Kačacie a husacie hody v penzióne Precedens


Netreba chodiť trebárs do vychýreného Slovenského Grobu. Penzión Precedens nachádzajúci sa v Malom Ruskove si totiž počas dní 18. až 20. októbra pripravil bohaté Kačacie a husacie hody. Tradícia týchto tradičných pečených pokrmov sa Slovenskom nesie už viac ako 100 rokov. A práve v tomto období si každý z nás môže pochutnať na vynikajúco pripravených kačiek a húsok. Stačí zájsť do Penziónu Precedens.

Bohatý výber

Práve v dňoch 25. až 27. októbra sa stoly v Penzióne Precedens budú prehýbať pod dobrotami, ktoré si pre nás kolektív penziónu Precedens pripravil. Poďme sa na nich spoločne pozrieť.

Všetko začína v podobe chutných aperitívov slivovice a hruškovice. Návštevníci budú mať na výber dva rôzne druhy predjedla. Prvou alternatívou je paštéta z kačacej pečene s brusnicami, na druhom mieste nájdeme údené kačacie prsia s chrenom, malinovým sirupom červenou repou a kozím syrom.

Polievkové menu otvára kačacia polievka s cestovinou kačacia polievka s pečeňovými haluškami hubová mačanka a rôsolová polievka s domácim trhaným cestom. Určite si pochutíte.

V hlavnej úlohe kačky a husi

V hlavnej úlohe sa predstavia pečené kačky a husi, k nim si môžete pridať tradičné pochúťky ako zemiakové lokše (aj plnené – napríklad makom, slivkovým lekvárom či kyslou kapustou) knedle, červenú dusenú kapustu, či kyslú bielu kapustu. Kolektív penziónu Precedens nezabudol ani na dezerty a špeciality.

Domáca štrúdľa s tvarohom, hrozienkami a karamelom, či menej tradičný muffin s pomarančovým karamelom.

Nebudeme o týchto dobrotách viac písať. Dôvod je jasný. Treba prísť ochutnať!

Kačacie a husacie hody v Penzióne Precedens už od 25. do 27. októbra 2017. Nezabudni!


PR článok


Exit mobile version