Ste tu
Home > Kultúra > <i class="fa fa-camera" aria-hidden="true"></i> POZRITE SA, AKO VYZERALO POĽOVNÍCKE HALALI

POZRITE SA, AKO VYZERALO POĽOVNÍCKE HALALI

V piatok bolo v Malom Ruskove rušno. Penzión Precedens totiž hostil známeho slovenského kuchára, Daniela Hrivňáka. Ten prišiel hosťom ukázať svoje kulinárske umenie. Štvorchodové menu pozostávajúce z jedál z diviny bolo skvelým dôkazom toho, že Daniel to jednoducho vie.


Všetko odštartovalo číslo poľovníkov


Večer pre hostí penziónu Precedens odštartovali poľovníci s menšou scénkou. Aspoň predstavivosťou priviedli zúčastnených na poľovačku. Nechýbalo trúbenie na začiatok poľovačky, výstrely či pasovanie za lovca diviakov. Vďačné publikum len čakalo, čo bude ďalej.

Keď sa k poľovníkom pridala štvorica dievčat z mesiaca, dalo sa považovať Poľovnícke halali za oficiálne otvorené. Slova sa ujal šéfkuchár Daniel Hrivňák, ktorý predstavil prvé dva kúsky zo štvorchodového menu. Ako predjedlo sa podávalo carpacio z jeleňa, hľuzovkový púder a mladá mrkva marinovaná v ihličí. Prvým z dvojice hlavných chodov boli konfitované prsia z divej kačky, zelerové pyré a tatarák z čiernej šošovice. To všetko zaliate krémom z červenej papriky.

K slovu sa však dostal aj pán zastupujúci spoločnosť Fernet Stock, ktorý sa počas večera staral o spokojnosť hostí v oblasti nápojov. Predstavil aperitív a aj to, čo si môžu hostia nechať namiešať na mieste.

halali-09

halali-11

halali-12

Potom sa to rozbehlo

Zábava a atmosféra v Precedense gradovali. Okrem výnimočne dobrej hudby v podaní štvorice Girls from the Moon zaujal divákov aj trubač, predstavujúci jednotlivé zvuky znamenajúce dôležité signály v poľovníckom svete.

halali-10

halali-18

halali-22

Pomaly sa schyľovalo k podávaniu druhého hlavného chodu. Na hostí čakalo stehno z jeleňa, gratín z violet zemiakov, anízový demiglace a jedlá hlina. Cítiť v ústach chuť jedlej hliny bolo napodiv zvláštne, ale treba uznať, že každým kúskom chutila čím ďalej, tým viac.

Na rad sa dostal aj dezert. Variácia truffle s kompótom a lesným ovocím. Slinky sa len tak zbiehali. Na hosťoch večera bolo vidieť, že večer si náležite užívajú a ani sa im nechcelo odchádzať preč. Jeden z nich pre náš portál povedal: “Som rád, že Penzión Precedens sa podujal zorganizovať takéto podujatie. Jedlá z diviny mi veľmi chutia a musím uznať, že šéfkuchár skutočne pohladil moje chuťové poháriky. Ak sa k tomu priráta dobrá spoločnosť a atmosféra, niet viac čo dodať.”

halali-38

halali-42


PR článok


Dr. MartinCooper
Regionálny spravodajský portál TvojTrebišov.sk vznikol 1. februára 2015 ako projekt viacerých študentov, ktorí mali chuť priniesť do trebišovských vôd niečo nové a písať zaujímavé články o svojom meste a jeho širokom okolí. Nájdeš na ňom aktuálne informácie z oblasti krimi, športu, kultúry, fotoreportáží, rozhovorov, či rôzne rubriky a články s pridanou hodnotou.
Top