POZRITE SA, AKO VYZERALO POĽOVNÍCKE HALALI Kultúra by Dr. MartinCooper - 13. novembra 201613. novembra 2016 Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook SaveV piatok bolo v Malom Ruskove rušno. Penzión Precedens totiž hostil známeho slovenského kuchára, Daniela Hrivňáka. Ten prišiel hosťom ukázať svoje kulinárske umenie. Štvorchodové menu pozostávajúce z jedál z diviny bolo skvelým dôkazom toho, že Daniel to jednoducho vie. Všetko odštartovalo číslo poľovníkov Večer pre hostí penziónu Precedens odštartovali poľovníci s menšou scénkou. Aspoň predstavivosťou priviedli zúčastnených na poľovačku. Nechýbalo trúbenie na začiatok poľovačky, výstrely či pasovanie za lovca diviakov. Vďačné publikum len čakalo, čo bude ďalej. Keď sa k poľovníkom pridala štvorica dievčat z mesiaca, dalo sa považovať Poľovnícke halali za oficiálne otvorené. Slova sa ujal šéfkuchár Daniel Hrivňák, ktorý predstavil prvé dva kúsky zo štvorchodového menu. Ako predjedlo sa podávalo carpacio z jeleňa, hľuzovkový púder a mladá mrkva marinovaná v ihličí. Prvým z dvojice hlavných chodov boli konfitované prsia z divej kačky, zelerové pyré a tatarák z čiernej šošovice. To všetko zaliate krémom z červenej papriky. K slovu sa však dostal aj pán zastupujúci spoločnosť Fernet Stock, ktorý sa počas večera staral o spokojnosť hostí v oblasti nápojov. Predstavil aperitív a aj to, čo si môžu hostia nechať namiešať na mieste. Potom sa to rozbehlo Zábava a atmosféra v Precedense gradovali. Okrem výnimočne dobrej hudby v podaní štvorice Girls from the Moon zaujal divákov aj trubač, predstavujúci jednotlivé zvuky znamenajúce dôležité signály v poľovníckom svete. Pomaly sa schyľovalo k podávaniu druhého hlavného chodu. Na hostí čakalo stehno z jeleňa, gratín z violet zemiakov, anízový demiglace a jedlá hlina. Cítiť v ústach chuť jedlej hliny bolo napodiv zvláštne, ale treba uznať, že každým kúskom chutila čím ďalej, tým viac. Na rad sa dostal aj dezert. Variácia truffle s kompótom a lesným ovocím. Slinky sa len tak zbiehali. Na hosťoch večera bolo vidieť, že večer si náležite užívajú a ani sa im nechcelo odchádzať preč. Jeden z nich pre náš portál povedal: “Som rád, že Penzión Precedens sa podujal zorganizovať takéto podujatie. Jedlá z diviny mi veľmi chutia a musím uznať, že šéfkuchár skutočne pohladil moje chuťové poháriky. Ak sa k tomu priráta dobrá spoločnosť a atmosféra, niet viac čo dodať.” PR článok Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook Save