Ste tu
Home > Spravodajstvo > Slavoj proti lídrovi siahal na víťazstvo

Slavoj proti lídrovi siahal na víťazstvo

Naši futbalisti si v 18.kole druhej ligy zmerali sily s vedúcim mužstvom súťaže MFK Dukla Banská Bystrica. Obe mužstvá ukázali svoju útočnú silu a po 6-gólovej prestrelke sa napokon v Trebišove zrodila remíza 3:3.


7.minúta – 1:0. 10.minúta – 2:0. Takýto fantastický vstup do zápasu nepredpokladal asi ani ten najväčší optimista. Náš prvý gól sa zrodil po kombinačnej akcii s finálnou prihrávkou Begalu a Kanu zoči – voči Hruškovi nezaváhal. Neprešli ani tri minúty a Duklu sme schladili druhým gólom v jej sieti. Po takmer identickej gólovej akcii bol na jej konci tentoraz Issa, a ten nás strelou k ľavej tyčke poslal už do dvojgólového vedenia. Banskobystričania odpovedali kontaktným gólom v 17.minúte po viac než hraničiacej situácii s ofsajdom. Po prieniku Polievku sa presadil Starší – 2:1. Na druholigové pomery sa aj naďalej hral mimoriadne atraktívny zápas, ktorému nechýbali góly. V prvom polčase sme videli ešte jeden, o ktorý sa v 42.minúte postaral Roman Begala. Po centri Ilinja prišla gólová hlavička a opäť sme tak viedli o 2 góly. V druhom dejstve sa karta obrátila a boli to práve hostia, ktorí kontrovali rýchlym gólom už v 48.minúte. Zvnútra šestnástky vystrelil Kvocera a lopta zapadla za chrbát Vincléra – 3:2. Dukla išla za vyrovnaním, vypracovala si viacero gólových príležitostí a v 72.minúte pretavila svoju útočnú kvalitu do tretieho gólu. Po ľavej strane ušiel Polievka, odcentroval do šestnástky, kde našiel Kvoceru, a ten svojím druhým presným zásahom v zápase vyrovnal na 3:3. Po tomto momente sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no ďalší gól už nepadol.


Zdroj: MFK Dukla Banská Bystrica

Hlavný tréner Slavoja Ondrej Desiatnik zhodnotil stretnutie takto: „Z môjho pohľadu to bol fantastický prvý polčas, aj keď aj Bystrica mala svoje šance. Nevyšiel nám však vstup do druhého polčasu, keď sme dostali rýchly gól. Hralo sa hore – dole, tak ako sme mohli vyhrať, sme mohli aj prehrať. Chlapci išli na dno svojich síl, ale keď chceme byť silné mužstvo, tak takýto zápas musíme doma vyhrať.“

Najproduktívnejším hráčom zápasu bol Roman Begala, ktorý si na svoje konto pripísal okrem streleného gólu aj dve asistencie, a teda mal prsty vo všetkých našich góloch. „Myslím si, že lepší vstup do zápasu sme ani mať nemohli, keď sme dali dva rýchle góly. Potom sme však trošku poľavili, no aj tak prvý polčas hodnotím z našej strany ako veľmi dobrý. Do druhého polčasu sme však nastúpili nekoncentrovane a pribrzdil nás inkasovaný gól, po ktorom sme sa viac stiahli a bránili. Dnes sme mali na výhru a toto je tak pre nás strata dvoch bodov.“

Zostava Slavoj Trebišov: Vinclér – Ilinjo, Matta, Katunský, Bajtoš, Kovalčík, Polaščík (68. Pálfi) (90.Kim), Kanu, Begala, Issa, Vilkovský (68. Kulich)

Zostava MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Lukáčik (46. Kvocera), Nosko, Prikryl, Frimmel, Snitka (46. Vujošević), Richtárech, Starší, Hanes (46. Willwéber), Polievka, Laksík (81. V. Tóth)

V tabuľke sa aj po tomto zápase držíme v jej strede na 8.mieste s 22 bodmi. Najbližšie nás čaká východniarske derby v Košiciach, ktoré sa odohrá v sobotu 6.marca.

Tabuľka – II. Liga

Zdroj: www.slavojtrebisov.sk


Top