V ZÁHRADÁCH NÁM POMALY ZREJÚ SLIVKY Zdravie by redakcia - 8. augusta 20156. augusta 2015 Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook SaveSlivky pozná každý. Tieto modrofialové šťavnaté plody plné vitamínov sa našli ešte v hroboch starovekých Egypťanov a udomácnili sa aj v našich zemepisných šírkach. Dnes si povieme niečo viac o ich účinkoch na naše zdravie. Jednou z hlavných výhod tohto ovocia je fakt, že ho môžeš konzumovať v akomkoľvek stave. Či už čerstvé, sušené, varené, ale i ako kompót. Navyše dokáže veľmi účinne utíšiť pocit hladu. Preto radšej nabudúce siahni po slivkách, než napríklad po zemiakových lupienkoch. Minerálna bomba Hoci neobsahujú veľa vitamínu C, popýšiť sa môžu vysokým obsahom látok ako je napríklad fosfor, draslík, vápnik, horčík a železo. Okrem toho v nich nájdeš aj vitamíny B-komplexu, ktorý je dôležitý pre ľudský organizmus. Vo svete ovocia sa úspešne prezentujú vitamínom A, vitamínom E a silným antioxidačným účinkom. Vláknina účinná pri zápche Pre značné množstvo vlákniny sú veľmi dobrým bojovníkom v boji proti zápche. Niektorí doktori dokonca ešte aj dnes predpisujú práve slivky ako prírodný liek proti zápche. Ver mi, zapi ich hoci len čistou vodou a účinok sa určite dostaví! Prečítaj si: Neobyčajná jahoda obyčajná Na záver jednoduchý a rýchly recept Dnes to nebude žiadny sirup, džém ani torta. Tentokrát som stavila na jednoduché raňajky v podobe bieleho jogurtu s nakrájanými čerstvými slivkami. Do jogurtu si môžeš pridať či už med, alebo ovsené vločky a chutné, zdravé a hlavne rýchle raňajky sú na svete! Extra veľké kúsky ovocia sú zaručené! Dobrú chuť. Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook Save