Ste tu
Home > Právo a legislatíva > GÁBOR GÁL: BUDEM SA SÚSTREDIŤ NA ZLEPŠENIE FUNGOVANIA OBCHODNÉHO REGISTRA

GÁBOR GÁL: BUDEM SA SÚSTREDIŤ NA ZLEPŠENIE FUNGOVANIA OBCHODNÉHO REGISTRA

V marci bol do funkcie ministra spravodlivosti vymenovaný Gábor Gál. Úrad preberá po svojej straníckej kolegyni Lucii Žitňanskej. Jeho cieľom je pokračovať v naštartovaných legislatívnych aj nelegislatívnych projektoch. Medzi priority určite patrí otázka policajnej inšpekcie, voľba policajného prezidenta, pravidlá voľby sudcov Ústavného súdu, ale tiež riešenie starých exekúcií, či projekt obchodného registra.Vo výsledku ide všetko o opatrenia, ktoré môžu pomôcť k posilňovaniu dôvery v inštitúcie.


​Minister spravodlivosti Gábor Gál poďakoval odchádzajúcej ministerke Lucii Žitňanskej za jej doterajšiu prácu a tiež za množstvo doteraz presadených opatrení.  „Prácu ministerstva som sledoval a viem, že nasadám na dobre rozbehnutý vlak. Za dôležité v tejto situácii považujem presadzovať opatrenia, ktoré môžu napomôcť k upokojeniu situácie a prinavráteniu dôvery v inštitúcie. To, o čo sa chcem usilovať, je obsiahnuté priamo v názve ministerstva, a to je spravodlivosť. Verím, že o tím ľudí na ministerstve, s ktorými som sa aj dnes po svojom nástupe krátko stretol, sa môžem oprieť a pokúsiť sa tento svoj zámer naplniť,“ uviedol minister spravodlivosti, Gábor Gál.


Viac sa dočítate na: http://www.najpravo.sk/clanky/gabor-gal-budem-sa-sustredit-na-zlepsenie-fungovania-obchodneho-registra.html


Top